In de media

WINNAAR ISAH HENGSTENCOMPETITIE L-DRESSUUR ZUIDBROEK 2017
VOLGENDE WEDSTRIJD: KWPN HENGSTENKEURING 2017

Hometown in de media:

– Van Silfhout over Hometown: ‘Méér dan de looks’ (deHoefslag.nl – 31 januari 2017)
“In de beoordeling of een hengst het gaat maken speelt gevoel vaak een grote rol. Eén aanblik is meestal genoeg. Het team rondom de hengst Hometown, momenteel op een gedeelde eerste plaats in de klasse L van de hengstencompetitie, licht toe hoe zij de potentie in ‘hun’ hengst herkenden.”

– Soevereine Hometown verslaat Henkie (Horses.nl – 3 januari 2017)
“We hebben erg genoten van deze proef”, aldus jurywoordvoerster Christa Larmoyeur. “Niet alleen vanwege het talent van Hometown, maar ook omdat dit de manier was zoals een jong paard voorgesteld moet worden.”

– Hometown eerste overwinning (Hoefslag.nl – 3 januari 2017)
Jurylid Christa Lamoyeur sprak lovend over de Apache-zoon: ‘Hometown toonde ongelooflijk veel aanleg en wordt fantastisch voorgesteld. Diederik laat hem mooi op eigen benen lopen, met veel controle en rust. Zo wil je het graag zien! Zijn draf is heel gedragen en hij kan hierin goed schakelen. Ook in stap valt Hometown op met zijn actieve achterbeengebruik en elke overgang wordt top gereden. Voor zijn galop hebben we zelfs een 9,5 kunnen geven. Hierin gaat hij mooi de bergop en kan hij super verruimen. Ook voor harmonie een 9,5.’

Diederik van Silfhout hoopte vooraf zijn score van de vorige wedstrijd, 85 punten, te evenaren. Het werden 90 punten. ‘Zo’n goede vierjarige heb ik nog nooit gehad, die al zoveel kracht en inzet heeft en elke dag hetzelfde is. Ik denk dat Hometown alles in huis heeft voor het zwaardere werk, hij is heel handig en als ik hem iets laat sluiten dribbelt hij achter gelijk al aan. Thuis heb ik al een keer een wisseltje geprobeerd en ook dit kost hem geen enkele moeite. Wat een natuurtalent!

– Column Dirk Willem Rosie: Aanleg (Paardenkrant 2 december 2016)
‘Aanleg’ is niet voor niets één van de kenmerken die in de hengstencompetitie worden beoordeeld. Enkele toptalenten in de klasse L van de Isah-dressuurcompetitie kwamen er met karige punten van af, terwijl je toch de vlag uit zou moeten steken als er potentiële Grand Prix-paarden in de baan zijn. Een scherp paard als Hometown (Apache x Ferro) is als vierjarige inderdaad nog wat gespannen, een krachtpatser als Habanna (Vivaldo x Van Gogh) heeft geen hoog tempo nodig om in balans te lopen. Wegens spanning, c.q. een laag tempo kwamen ze in het stuk niet voor.

 – KWPN-hengst Hometown nu door Olderburg goedgekeurd (Horses.nl – 3 februari 2016)